Spesialkompetanse

Tannimplantater: 

Hva er et implantat? 

Et tannimplantat er en kunstig rot som settes inn i kjevebeinet. På disse kan vi feste kroner og broer for å erstatte manglende tenner.

Implantater har fasong som en skrue. De er laget av titan, og er 3-5 mm tykke og har en lengde på 8-16 mm.
Normalt tar det 2-4 måneder før et implantat har festet seg godt nok i kjeven til at en kunstig tann kan settes på. I noen tilfeller kan det være mulig å gjøre dette tidligere.

I kompliserte tilfeller velger vi å la en oral-kirurg sette inn selve implantatene. Der det er refusjoner fra NAV må det være en spesialist i kirurgi eller periodonti
som setter inn selve implantatet, for at du skal få den refusjonen du har krav på. Krone/bro delen setter vi inn hos oss, og vi er godkjent av NAV for dette.

Hvem kan få implantat?
Implantatbehandling er blitt en svært anerkjent behandlingsmetode som svært mange kan ha nytte av. De aller fleste kan behandles, men hos noen
kan det være for lite ben igjen i kjevene eller det kan være sykdom eller medisinbruk som begrenser mulighetene.
Hvis du røyker, øker risikoen for at implantatene ikke fester seg ellerkan løsne og må fjernes.

Hva koster et implantat?
Dette vil selvsagt variere mye etter hvor mange tenner som skal erstattes. Du vil få et kostnadsoverslag hos oss, og vi vil hjelpe deg med å finne ut om du får noe refundert fra NAV. Å erstatte en enkelt tann med et implantat er noe dyrere enn å erstatte den med en bro, men vi unngår da å slipe til friske tenner.
             

Kontakt oss

Oris Dental Sarpsborg
Kirkegata 63
1721 Sarpsborg


E-post sarpsborg@orisdental.no
Telefon +47 69 13 09 30

Personvernerklæring

Nyheter

TANNLEGENE INDREVÆr

Tannlege MNTF Anne-Sophie Indrevær
Tannlege MNTF Tore Andreas Indrevær